houseofchampions.blogg.se

Här bloggar vi House Of Champions medlemmar

Karim i rampljuset

Kategori: Allmänt, Madde

Nästa man ut för intervju är en av våra juniorer, en grym fighter med rätt inställning för att lyckas i ringen. Han är tekniskt duktig och en trevlig kille utanför ringen. Senaste fighten han gjorde var Junior SM, vi väntar med spänning att följa hans resa. 
 
Berätta om dig själv, vem är du när du inte tränar?
Jag heter Karim och Jag gör väl inget annat än att träna. Nej men utanför träningen så är jag en livsnjutare. Ibland känner jag bara för att sova ute under en superskön vårkväll.
Jag har även passion för matlagning.. Jag gillar att härma Gordon Ramsey, vi är ju trots allt födda samma dag.
 
Varför kickboxning/thaiboxning? När började du med kampsport? Varför?
Som tioåring fick jag följa med mina äldre bröder då de tränade på Ironman 424. Jag kände ett sug redan då, men pappa tyckte jag var alldeles för liten. När jag var 13 så lyckades jag övertyga pappa, men jag kände svårigheter att bestämma specifika kampsporten. Mitt krav var en "realistisk" och stående kamaport och jag tyckte att thai/ kick föll in där.
 
Vad säger kompisar/familj när du tränar/tävlar inom kampsport?
Man hinner inte umgås så jätte mycket med vänner när man tränar så pass mycket som vi gör. Men hellre gör jag nytta än att tjöta bort värdefull tid. Pappa däremot är ganska försiktig vad gäller träning och tävling. Han ser helst att jag inte tävlar just för skaderiskerna mm. Men jag försöker alltid övertyga honom att hellre har jag för lite tid över än att känna mig sysslolös. 
 
Hur många matcher har du gått och hur kändes det inför din första match?
Jag har gått 5 matcher totalt. Min första match var väldigt speciell. Det var rena gröten faktiskt. Jag minns att jag fick kötta mig genom hela matchen. Jag kände hur min motståndare tappade efter första rond och hur ramberget rundorna satte effekt. Jag är en sån som blir galen när min motståndare viker sig, då är det bara att slå och slå och inte tänka så mycket.
 
Jag vet ju att du endast har en förlust, hur känner du inför den?
Jag har förlorat viktigare saker i mitt liv än en fight, så inga konstigheter på den fronten. Jag vill samla erfarenhet för att senare konkurrera om större tävlingar. Jag vill göra samma jobb som när jag vinner eller förlorar. Vilken hand som lyfts upp blir bara ett faktum. Den dagen jag får betalt för att tävla kanske jag ska ändra inställning till att bara tänka på vinst.
 
Vem är din stora förebild inom kampsport vs i vanliga livet?
Inom kapsport så är Enrico Kehl och Badr Hari mina 2 största idoler.I vardagslivet är min förebild den mest fantastiska personen som vandrat på jorden profeten Mohammed.
 
Favoritmat?
Alltid den svåraste frågan … hmm kanske räkmacka alternativt något så pass starkt att man blir illröd om ansiktet. 
 
Favorit teknik?
singel vänsterspark och insida svep samt följa upp med cross, uppercut och low.
 
Vad tycker du om att träna i tävlingsgruppen ?
Det som utmärker en elitgrupp från resterande grupper är att prestationen är topp prioriterad samt att de som tränar omkring dig bär på motivation, vilja och stora individuella kvalitéer. Det bidrar till att man möts av likasinnade och man utvecklas i ett bra tempo, vilket är syftet med elit gruppen.
 
(Karim i röd)
 
 

Back to basic

Kategori: Allmänt, Madde

Tillbaka till basic och träna på grund tekniker, det är vad jag sysslar med just nu. 
Man kan liksom aldrig bli för bra på grunderna, jag önskar att jag vore för bra på grunderna, men så är inte fallet. 
Jag har dragit på mig endel olater som jag önskar försvann och jag är kritisk till mitt fotarbete, väldigt kritisk. 
 
I måndags tränade jag boxning, 1,2 krok uppercut, basic, in ut. Madde höll passet och jag fick några "nej" och då vet man direkt att något är fel, perfekt för då kan man försöka rätta till det. Guarden är ett annat ord som kommer med jämna mellanrum, den måste jag jobba upp. Amer tog sig tid att hålla boxningsmits åt mig iklädd jeans, inte illa! Sen körde vi lite kroppssparring eftersom jag hade ont i huvudet från fredagens boxning. (funderar på om jag borde ha en hjälm?) Och givetvis hålla en bättre guard! (Man lär sig alltid något)
 
I tisdags körde jag mits med Mike och han kom med nya tips på hur jag skulle få bättre vrid i slagen, basic och precis vad jag behöver. Skall försöka gå på fortsättar passen på klubben Tisdag och Torsdag så jag får in mer grunder och komma ikapp. 
 
Idag, onsdag, Nolan höll passet, boxning och jag fick även in något knä, känns skönt att kunna knäa också. Boxningen känndes helt okay idag på mits. Sparringen mot Sebbe kändes inte lika självklar då jag inte hade det bästa fotarbetet, men fick en massa bra tips som alltid är uppskattat. 
 
Har bestämt mig för att sätta ett realistiskt datum för nästa match till någon gång i april månad, min fot är ännu inte 100% och jag kan inte träna fullt ut som jag hoppats. Det är surt, men då har jag också mycket tid att träna grunder, fila på tekniker och bli en vassare fighter. 
 
Denna bild sitter på mitt fighter card, visst ser jag respektingivande ut? 
 
 
 
 
 
 
 
 

Min alldeles egna Ninja-klan

Kategori: Allmänt, Dogge, boxning

I helgen så var jag med på tjejens första tae kwon do-tävling. Coachade småkids och hejade på massa folk. Vi har nu en liten guldpokal på hörskåpet och en astaggad 7-årig pojke som bara längtar på att få tävla.

För snart 3 år sen (tror jag) så tog jag med tjejen på matchsparring på House of Champions. Hon var då redan skeptisk till kampsport och när när någon blev sänkt efter en snurrande sidspark så var hon övertygad om hon aldrig skulle syssla med något sånt.

Ett 10-kort på gymmet och några box och body combat-pass senare så var hon mer mottaglig. Hon frågade om tae kwon do var kul då hon fått nån lapp om familjeträning och jag sa att de borde testa. Sagt och gjort. Hon och kidsen började på TKD och jag fick sitta med mini-me och kolla på. Vår äldsta slutade efter en termin då hästar är viktigare än highkicks och vår yngsta springer fortfarande runt och sparkar folk i smalbenen och skriker ”ninja” (fantastisk vänster, höger, spark).

Nu gräver vi runt bland boxningshandskar på hyllorna, undrar vems tandskydden är och kör mycket 30º-maskiner. Vi diskuterar skillnader mellan olika kampsporter och discipliner och vad som passar bäst för vem och när. Har en strech-maskin i vardagsrummet, säck under trappan och en speed ball som kan monteras mellan köket och vardagsrummet. Med andra ord, en liten kamsportsfamilj (eller Ninja-klan som jag brukar säga).

Jag försöker vara med på tae kwon don och Lollo och hennes träningskompisar har varit och kört ett tungt thai pass för vår kära Madelein.

Hoppas kunna hålla intresset uppe inom familjen och få fler att inse att kamport inte är det samma som våld (det sistnämnda kan t.o.m. vara svårt hemma efter Sebastians low kicks mot mitt stackars lår igår).

Doggen med den dåliga kondisen